Nová čokoláda Ruby

ČOKOLÁDA RUBY

Po hořké, mléčné a bílé čokoládě je ruby čokoláda nejporozuhodnější objev za posledních 80 let. Oslnivý zázrak matky přírody, který přináší naprosto nový chuťový zážitek a unikátní barvu. Zrozen z rubínového kakaového bobu, bez přidaných barviv, bez přidaných ovocných příchutí. Čokoláda Ruby Callebaut má jemnou růžovou barvu a jemně nakyslou, ovocnou chuť. Nechte se pohltit jedinečnou barvou, intenzivní ovocnou chutí a nakyslými tóny. Unikátní barva a chuť ruby podněcuje jedinečná chuťová spojení a přináší novou dimenzi ve světě cukrářství a pekařství. Díky své konzistenci je ruby RB1 vhodná pro široké využití od formovaných a máčených pralinek po geneche, mousse a další. Čokoláda se skvěle kombinuje s mangem, jahodami, malinami, juzu, mascarpone, růžovým vínem, whisky, různými oříšky, kávou, bylinkami jako máta, levandule nebo rozmarýn. Nakombinovat ji ale můžete i s ingrediencemi, které byste nečekali – například s wasabi, kaviárem, sýrem Gorgonzola či Camembert. Ruby podnítí vaši kreativitu.

Jak se zrodil rubínově červený kakaový bob?

Jeden šikovný odborník z firmy Callebaut zjistil, že unikátní složky, které se přirozeně v kakaových bobech vyskytují, poskytují výjimečnou červeno-růžovou barvu a ovocnou chuť. Ve spolupráci s Univerzitou Jacobs v Německu se pak přišlo na to, že za to mohou prekurzory specifického typu kakaového bobu: rubínové kakaové boby. Trvalo dlouhé roky, než se výzkumníkům podařilo najít ten nejlepší způsob zpracování kakaového bobu během procesu výroby čokolády. Dnes odborníci z  Callebaut jemně vyladili recept rubínové čokolády pro šéfkuchaře, kteří s ní vyrábějí nezapomenutelné chuťové variace. Kakaovým bobům v rubínové barvě se daří v zemích, kde se kakao běžně pěstuje, například Brazílie nebo Ekvádor. Ani jeden z rodu či původu neurčuje kvalifikaci kakaového bobu jako právě rubínové kakaové boby. Jde o přirozený výskyt prekurzorů, které vyvolávají rubínovou barvu a chuť po ovoci.

Koupí této čokolády podporujete rubínové kakaovníky. Společnost Callebaut® spolupracuje s nadací Cocao Horizons, která podporuje řemeslnou zručnost a podnikání mezi čokoládovými farmami. Soustředí se na vzdělávací programy, finance, které motivují farmáře, aby zlepšili kvalitu a výnosy svých plodin a nakonec jim umožnili zlepšit své živobytí.

Složení: min. 47,3% kakaa, cukr, 35,9%kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, sušené odtučněné mléko, kakaová hmota, emulgátor (sójový lecitin), kyselina citrónová, přírodní vanilkové aroma

Použití: rozehřejte na teplotu 45°C, 2/3 hmoty zchlaďte temperancí na teplotu 27°C a přilijte zbývající 1/3 rozpuštěné hmoty. Hmotu průběžně promíchávejte. Při zpracování by hmota měla mít teplotu 32°C. Skladovat při teplotě do 20°C .  

Výživové hodnoty (ve 100 g výrobku): Energetická hodnota 2356 KJ / 563 kcal;  Tuky: 36 g z toho nasycené mastné kyseliny 22 g; Sacharidy: 50g z toho cukry 49g; Vláknina: 0 g; Bílkoviny: 9,3 g; Sůl: 0,2 g.

Alergeny: Obsahuje mléko (laktózu) a sóju (sójový lecitin), může obsahovat stopy ořechů.

Skladování čokolády: Pokud se čokoláda Ruby skladuje nesprávně, může ztratit svou krásnou barvu a ovocnou chuť. Čokoládu skladujte na temném, chladném a suchém místě. Používejte vzduchotěsné balení a chraňte před světlem. Ideální teplota na skladování je 12°C.